Cristalls Jarad

2007
Här följer en liten rapport från familjen Järvholm, Cristalls Jarad är född 1998 på Cristalls Stuteri, han kastrerades som 3 år pga sin storlek, dock 40 poäng på utställning. Han kom till familjen när han var 5 år, tidigare ryttare var Michaela Bergström. Nuvarande ryttare Karolina var då 9 år och gillade fart och fläkt vilket passar Cristalls Jarad. Så det har gått rakt upp igenom klasserna från lätt klass till msv på några år. Cristalls Jarad har alltid varit en suverän hopptalang som hoppar stort och gärna över alla hinder.
Tyvärr är det nu sista säsongen som Karolina och Jarad har ihop. Karolina har fyllt 13 år och blivit ganska lång så nu hoppas familjen på att någon ny duktig ryttare ska ta över honom. Några speciella tillfällen:
2005 vann de NFSM i två kombinationer (LB och mästerskapsklassen)
2006 vann de sin första nationella msv och blev klara för SM 2007.

Detta året har börjat bra med bla en seger i MSV (16 sek före tvåan) och några andra placeringar. De är också med i Östadskulles elitlag.
Nu tränar ekipaget stenhårt inför NFSM och hopp-SM som blir sista tävlingen de gör ihop.
Jarad och Kristina vann kombinationstävlingen på NFSM och är nu i SM final 2007!

Dom avslutade sin gemensamma tävlingskarriär med att bli 11:a på SM i Hoppning, Grattis
Vi önskar Cristalls Jarad lycka till med sin nya ryttare.

Senaste rapporten vi fått från Jarads uppfödare är att Jarad och sin nya ryttare har kvalat till inhomhus SM 2008. Vi önskar dem lycka till!

   
Cristalls Jarad
 
Cristalls Jarad, i Strömstad, Hoppning MSV B+5 vilket är det högsta en B-ponny får starta.

 
Cristalls Jarad
 Från Ponny SM i hoppning i Kungsbacka 2008
 2009 April
Vi har fått en liten rapport från familjen Berggren Weneryd och dottern Erika som numera äger Cristalls Jarac.

Mamma Lena berättar:
Vi har haft Jarad i 1,5 år nu och det har varit väldigt roligt (och lite jobbigt i början...). Erika har vuxit i honom och just nu går han väldigt fint. Vi har förstås inte varit på några större tävlingar sedan i november men nu börjar de nationella tävlingarna snart för vår del. Under förra året hade Erika och Jarad ett tiotal placeringar i LA-MsvB med en 9:e plats i B-finalen på SM som fint avslut.

Erika och Cristalls Jarad


Gullabos Magnum Ego
2007
Här följer en liten rapport från familjen Wahlborg, Gullabos Magnum Ego är inköpt från Familjen Carlsson år 2000, inriden 2001. Han är tävlad upp till LB hoppning och även debutant fälttävlan med placeringar. Sedan sadlade man om och inriktar sig enbart på dressyren och man gör det med den äran!
Från år 2006 så har man startat från LB upp till FEI:s inledande med blandade resultat, 2007 har börjat lysande, placering i
LB:1 och vinst i Lagtävl 2003 (70%). Placeringar i LA och därmed kvalat till Nationella klasser. Gullabos Magnum Ego har fått 42 p på NF-SM i Vetlanda 2004, när de vann LC kombinationen, och guld på Riks i Tingsryd.

Lina och Magnum hade kvalat till Svenskt Ponny Derby som gick på Dagstorpsortens Ryttarförenings anläggning.
Dom fick en 5:e placering och 68.9% på nationell tävling. Grattis.

Lina och Magnum har nu bilvit uttagen i Team No Prestige, Ni kan läsa mer under www.teamnoprestige.se en satsning på lovande ekipage!! Grattis.

2008 har dom inlett storartat,
Nationell dressyrtävling i Västervik, Lina och Magnum fick 63,33% i FEI:s lagtävlan, bara 0,67% i från ett SM-kval... I mästerskapsprogrammet senare på kvällen fick dom 62,75%. Och dagen efter blev det 62,75% även här i mästerskapsprogrammet, så vi ser fram emot att dom kommer till Skåne i sommar på Svenskt Ponny Derby som Dagstorpsortens Ryttarförening arrangerar även i år

I oktober 2008 blev Magnum såld till Boden, förhoppningsvis så hör de nya ägarna av sig så vi får följa honom även i framtiden.


 
Gullabos Magnum Ego bilder från 2005, Mantorp (vattenhindret) och Örebro
 
Gullabos Magnum Ego bilder från 2006, NF Mästerskapen i Vetlanda och från Linköping

 
Gullabos Magnum Ego på Svenskt Ponny Derby 2007, hos Dagstorpsortens RyttarföreningVi har fått lite nya bilder på Magnum och Lina, tagna i Karlstad juni 2008.Den 19:e februari 2009 fick vi mail från Gullabos Magnum Egos nya ägarinna Sanna Svensson, från Boden. Hon skriver:
Magnum verkar må bra och trivas här uppe i norrland, trots kylan som han kanske inte riktigt var van vid.
Han är så positiv till allting och vi tränar för fullt nu med framsteg varje pass nästan, för att ta oss ut på dressyrbanan till våren
.
Hon bifogar även lite bilder

 
Sanna och Magnum

Magnum i Norrland

Den 28:e september 2009 fick vi mail ifrån Sanna och Magnum. De har varit ute och tävlat och har nästan alltid kommit hem med en rosett. Sanna skickar med lite fina bilder.
 

 


Skånhällas Joppe
2007
Vi fick ett mail från Ellen Olsson, hon berättar att hon äger Skånhällas Joppe. Joppe är undan stoet
Skånhällas Juvel, är en valack, född 2002, 137 cm i mankhöjd.
Temperamentet är fantastiskt! Han är
en go och snäll kille med den där lilla glimten i ögat. Ä
nnu har han inte kommit ut på tävlingsbanorna
"på riktigt" utan har än så länge "bara" hunnit med en klubbtävling. Han är inte visad som hingst, och
han ser ut som en "liten stor häst" hälsar Ellen

 
Skånhällas Joppe 2007Glory Zelia
2007

4:a i hoppning i Riksfinalen för 3 åringar 2007, GRATTIS!

Vi har fått kontakt med Glory Zelias förra ägare, Stall TheMa, se deras hemsida http://stallthema.zoomin.se/
och även nuvarande ägare Familjen Rasmusson. Stolta berättar de om Glory Zelia.

Glory Zelia är e Priory Dallas RNF 122 u Gloria RNF 151-S ue Källstorps Curry RNF 6-S

Stall TheMa har ägt Glory Zelia sen hon var knappt 7 månader. När hon kom till dem var hon en lite tuffsig
fölunge som växt till sig och mäter idag runt 143 cm. Hon har ett kanon temperament. Har haft sadel på sig
och bryr sig inte speciellt mycket. Stall TheMa sålde Glory Zelia som 3 åring till Familjen Rasmusson.

Modern Gloria kommer från Bröderna Dahls uppfödning. Hon har själv erhållit 39p (8-8-7-9-7) vid stamboksföring men även 40p och GULD på utställning! Hon har även lämnat några klass I avkommer, däribland en halvsyster till Zelia som fick 38p på premieringen förra sommaren.

Asso Salome RNF 435, Zelias mormor, är ELIT-premierad, precis som Zelias morfar. Källstorps Curry var även en mycket duktigt tävlingsponny med flertalet placeringar, Gloria själv har tävlat lite i både hoppning och dressyr.

Lite resultat från Glory Zelia
Svenljunga 27/7 -05, Premiering: 87887 = 38p, klass I. Bra kritik och lovande ungsto enligt domaren!
Håcksvik 1/10 -05, Utställning: 88887 = 39 p
Svenljunga 28/7 -06, Premiering: 87787 = 37p, klass II. Kort i korset och lite tät i benställningen var det som domaren slog på. Breddade bak i traven, vilket han trodde skulle försvinna med tiden.
Håcksvik 25/9 -06, Utställning: 88887= 39p. Lovande ungsto!
Brunnstorp 8/9-07, Premiering:  88887=39 p och klass 1. Snöpligt nära ett diplom men för dagen mycket (!) bredspårig bak som tyvärr drog ner poängen. Klass 1 är iaf inte fy skam....=)
3-års test, Plönninge 2007, 877789=46 p och 9-9 i hoppning, och diplom!!

Familjen Rasmusson som äger Glory Zelia nu hälsar att
Det är en väldigt mysig ponny som jag tror vi kommer att ha glädje med, vår dotter på 12 år ska nu rida henne nästa år med sikte på 4 - års championatet. Lisa vår dotter tävla nu hoppning på b och c ponny upp till LA så jag tror hon fixar det.


Från utställningen i Håcksvik, snygging! (2005)


Zelia den 16 juli 2006                                                                  


Glory Zelia den 13/5-07

 Vi har fått mail den 31/8 2008 från familjen Rasmusson, dom var och visade Glory Zelia på kvalitetstävlan för 4-åringar i Plönninge och Glory Zelia fick 41 poäng exteriört och imponerande 10-10 i hoppning och totalsiffror som hopponny 9,64
Citerat ur tidningenridsport.se:
Hoppdomare Harald Jönsson hittade en riktig kanonponny i new foreststoet Glory Zelia (e Priory Dallas-Källstorps Curry, uppf Gujos lantbruk HB, Månstad, äg Lisa Rasmusson, Jörlanda) som var enda ponny som fick 10-10 i hoppning. Hennes totalpoäng i hoppning blev imponerande 9,64.

Här är lite nya bilder på Glory Zelia tagna på kvalitetstävlanGlory Zelia med två fina rosetter!


Maj 2009
Glory Zelia med sin Lisa Rasmusson
har nu fått 2 felfria LB rundor och då kvalat till 5-års championatet i hoppning -09 och i sin debut i LA gick dom felfritt! i Strömstad 17 maj. Grattis!


Ticko
2008

Tävlat westernridning upp till Internationell nivå!

Jennifer Ljungblad vill berätta om sin ponny Ticko. Ticko är född 1999, 140 cm i mankhöjd, u Tanja III. Han är tävlad i dressyr hittills upp till LB nivå. Men innan det har vi tävlat honom i westernridning upp till internationell nivå!!

Jennifer berättar att han är en fruktansvärt trevlig ponny som familjen köpte av Elly och Pernilla Hansson i Vollsjö för 5 år sedan. Tyvärr ska han säljas nu då både Jennifer och hennes tvillingsyster Jessica fyller 18 år i år.
Ticko, en väldigt allsidig ponny!!


Gullabos Saga
2009

Marie Nilsson i Sjöbo kör par med sina New Forestponnier. Hon har två stycken mor och son, som är otroligt lika och letade en till för att ha 3, så att hon har reservhäst. Då hittade hon Gullabos Saga, e Priory Dallas RNF 122. Gullabos Saga var inte inkörd när Marie köpte henne på hösten 2008, men som bilden visar i februari 2009 så går hon redan framför vagn och tycker det är jätteroligt!

Maries mål med sina parponnier i år är att representera Sverige i VM i Greven, ST Martin i augusti. Marie tävlar för skånska körsällskapet. Vi håller tummarna!

  
Gullabos Saga till vänster i bild, tränas inför inkörning                              Gullabos Saga till vänster i bild framför vagn!


Stackarps Daniella
Daniella har ett utställnings och tävlingsregister som är oerhört guldkantat, meritlistan är väldigt väldigt lång, en fantastisk ponny.
Lite bilder från Svenskt Ponny Derby 2010 i dressyr.
 

 
Ett litet fölgalleri

2008
Priorys Bambi, Sto född 18/5 2008 u Idunette, ägare Jannicke Andersson
 Aro, hingst född 19/6 2008 u Nikita RP1196, ägare Jannicke Andersson (Nikita är 22 år)
 

 

Aro 1,5 år gammal (100118)


Aro 3 år gammal (110905)


Copper King, hingst född 28/6 2008 u Copper Quinn e Okänd, ägare familjen Björklund
 Gryets Peppe, hingst född 25/6 2008 u Holmens Berta e Pedro NFH, vår egen uppfödning
 

 
Gryets Peppe 1,5 år

 
Gryets Peppe 3 år, år 2011Gryets Pascall, hingst född 8/7 2008 u Stordams Bonette e Hippus Cavalier NFH, vår egen uppfödning
 
Gryets Pascall                                                                          Gryets Pascall 2 år

 
Gryets Pascall 3 år, år 2011Gryets Pigall, hingst född 19/7 2008 u Mynta II e Peregrin RNF 66, vår egen uppfödning
 

 
Gryets Pigall 1,5 år

 
Gryets Pigall 3 år, år 2011         
Gångartsutmärkelse på 3 års testet2009

Gryets Pepito, hingst född 4/5 2009, u Kastors Winnie e Kastor RNF 43, vår egen uppfödning
 Broder Tuck, hingst född 10/5 2009, u Marion II RNF 2603, e Åstratorps Mowitz
 
 
Ca 1 månad på bildernaBella Donna, sto född 17/5 2009, u Valentin Bellinor RNF 1443, e Kunta Kinte. (Valentin Bellinor är 25 år på bilden)
Valentin Bellinor får Elit utmärkelse i år.
 Noisette af Totterup sto född 23/5 2009, mamma heter Pikacho, imp Holland, ägare familjen Svensson
 

 
Noisette ca 1 månad på bildernaZelda sto född 24/5-2009, u Zenitha II e Hedlanda Good Boy, ägare familjen Danielsson
 

 
Zelda ca 1 månad gammal på bildernaTojje,  Hingst född 7/7-2009, u Grynet, ägare Linda Svensson


   
Tojje som 1 åring
 
Tojje som 1 åring2010
Ängahus Zingoalla
sto född 21/4-2010, u Loranga, ägare familjen Grege
    Destiny
, sto född 17/5 2010, u Cirona, ägare Elin Mårtensson
 


Gryets Pirat
, hingst född 18/5 2010, u Kastors Winnie e Kastor RNF 43, vår egen uppfödning
 

                                                                                                 Gryets Pirat 2 år
Disney, hingst född 18/5 2010, u Irish Fantasi, ägare Familjen Appelqvist
 
Gryets Pirellie, sto född 22/5 2010, u Hazelberg's Marit e Marits Mistique, vår egen uppfödning
Robin Hood
, hingst född 27/5 2010, u Marion II RNF 2603, e Åstratorps Mowitz, ägare familjen Luckman
 Gryets Power, hingst född 19/6 2010 u Stordams Bonette e Hippus Cavalier NFH, vår egen uppfödning
 


Gryets Power 2,5 år


Maybelinne Stoföl, född 31/6 2010 u Oriflame RP 1205. ägare familjerna Lönnqvist & Johansson, Gränna
 


2011
Business W född 2008u Ibiza RNF 2144 e Rolökke Swallow RNF 110
  2011
Skånhällas Jaguar
född 2005 u Skånhällas Juvel e Rodlease Dancing Gold RNF 132 Ägare Liza Kühner Säterskog
 
 
 


2011

? sto, född 2011 u Alina, ägare Therese Karlsson
 


Mormors ?
, sto född 2011, u Marion II RNF 2603, e Åstratorps Mowitz, ägare familjen LuckmanMormors ?
, hingst född 2011, u Klara Kluck RNF, u Ängsgårdens Izzy, ägare familjen LuckmanGryets Peggie, sto född 8/5 2011, u Kastors Winnie e Kastor RNF 43, vår egen uppfödning
 


Gryets Pontiac, hingst född 16/5 2011, u Hazelberg's Marit e Marits Mistique, vår egen uppfödning
 


Gryets Playboy, hingst född 25/5 2011 u Stordams Bonette e Hippus Cavalier NFH, vår egen uppfödning
 Sörbys René, född 1997 u Sörbys Nikita RNF 1986
Vi tävlar mestadels i dressyr men hon är även duktig på att hoppa. Hon är en liten D-ponny på 141 cm.
MVH Hanna och Karin i Växjö